Educatie

Educatie

Bezoek Het Verhaal van Indië in Museum Bronbeek en beleef samen met uw leerlingen de geschiedenis van Nederlands-Indië. De overzichtstentoonstelling brengt de geschiedenis op een eigentijdse, toegankelijke manier in beeld. U kunt de tentoonstelling gebruiken om uw lessen voor Geschiedenis, Mens en Maatschappij, CKV en ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ aan te vullen of te vervangen.

Er zijn educatieve programma’s op verschillende niveaus:

Tijdens het bezoek leren leerlingen meer over de koloniale tijd in Nederlands-Indië, de VOC, het KNIL, het Cultuurstelsel, de Japanse bezetting, de dekolonisatieoorlog en de repatriëring. Daarnaast organiseert Museum Bronbeek voor jongeren een aantal bijzondere activiteiten rondom de Indonesische cultuur. De programma’s kosten geen voorbereidingstijd in de klas en zijn onderling goed met elkaar te combineren.

Meer informatie over openingstijden en kosten vindt u hier. Kijk hier voor meer informatie over de bereikbaarheid van het museum.

WIlt u graag aanvullende informatie? Neem dan contact op met Judith Reindersma, medewerker eudcatie van Museum Bronbeek: JE.Reindersma@mindef.nl of 026 - 376 35 55.

De informatie over de educatieve programma's is ook te vinden in een folder die u hier kunt downloaden.

NIEUW: bezoek Ereveld Loenen

Uw bezoek aan Het Verhaal van Indië is uitstekend te combineren met een rondleiding over het Ereveld Loenen. Op het Ereveld rusten bijna 4000 Nederlanders, die in het buitenland zijn omgekomen. Onder hen bevinden zich ook militairen en burgers die in Nederlands-Indië zijn omgekomen, tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië.

Tijdens uw bezoek aan het Ereveld hoort u het persoonlijke, individuele verhaal van iemand die gesneuveld is in Nederlands-Indië. Dit indrukwekkende verhaal wordt verteld door één van de ervaren gidsen van de Oorlogsgravenstichting. Daarna kunt u in 'Het Verhaal van Indië' dit persoonlijke levensverhaal plaatsen binnen de geschiedenis van Nederlands-Indië.

Een gecombineerd bezoek aan het Ereveld Loenen en Het Verhaal van Indië kan op één dag plaatsvinden.

U kunt dit programma boeken bij het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek via 026-3763578 of loket.ktomm.bronbeek@mindef.nl.